Etiquetes

divendres, 24 de març del 2017

EXÀMENS DE LA JQCV

Política Lingüística convoca les proves per a l'obtenció dels certificats de coneixements de valencià de la JQCV


Per a l'any 2017 es realitzaran les proves de nivell A2 i B1 de coneixements de valencià i les proves de grau mitjà i de grau superior. A més, pel que fa als exàmens de capacitació tècnica, també s'han convocat el Certificat de Llenguatge Administratiu, el Certificat de Correcció de Textos i el Certificat de Llenguatge als Mitjans de Comunicació.
Les proves tindran lloc en 24 localitats del territori valencià per a cobrir la demanda de tot el territori. En concret, les localitats on tindrà lloc la prova són : Alacant, Alcoi, Alzira, Benidorm, Buñol, Borriana, Castelló de la Plana, Dénia, Elda, Elx, Gandia, Llíria, Ontinyent, Orihuela, Paterna, Sagunt, Segorbe, Sueca, Torrent, València, la Vall d'Uixó, Villena, Vinaròs i Xàtiva.
El termini de presentació de sol·licituds consta de dos períodes. El primer període des del 27 de març fins al 21 d'abril, el segon període des de l'1 fins a l'11 de setembre . Per a poder participar s'haurà de presentar l'imprés que estarà a disposició dels interessats en la Conselleria d'Educació, en les direccions territorials d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, i en la web de la JQCV.
Les persones que disposen d'un DNI amb certificat electrònic incorporat o de firma electrònica de l'Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana també podran fer la inscripció i el pagament de les taxes per via telemàtica en la web. En aquest cas no serà necessari presentar la inscripció en cap registre.
Calendari de les proves
Cal recordar que les proves de coneixements orals, de grau elemental i els certificats de capacitació tècnica es realitzaran en una única fase. No obstant això, les proves de grau mitjà i de grau superior es realitzaran en dues fases i únicament podran realitzar la segona fase els aspirants que hagen superat la primera.
El calendari de la prova es divideix en dos períodes, el primer se celebrarà entre els mesos de maig i juny i el segon serà al mes de novembre. En concret, el primer període començarà el 27 de maig amb la realització de les proves de certificat d'A2 de coneixements de valencià, la primera fase del certificat de grau mitjà (àrees 1 i 2) i el certificat de llenguatge administratiu. El 3 de juny de 2017 es realitzaran les proves del certificat de B1 de coneixements de valencià i la primera fase del certificat de grau superior (àrees 1 i 2). El 10 de juny de 2017 es realitzaran les proves de la segona fase del certificat de grau mitjà (àrees 3 i 4) i el certificat de llenguatge als mitjans de comunicació. I finalment, el 17 de juny de 2017 es realitzaran les proves de la segona fase del certificat de grau superior (àrees 3 i 4) i el certificat de correcció de textos.
Pel que fa al segon període, aquest començarà el 4 de novembre amb la realització de les proves de certificat d'A2 de coneixements de valencià, la primera fase del certificat de grau mitjà (àrees 1 i 2) i el certificat de llenguatge administratiu. L'11 de novembre es realitzaran les proves del certificat de B1 de coneixements de valencià i la primera fase del certificat de grau superior (àrees 1 i 2). El 18 de novembre es realitzaran les proves de la segona fase del certificat de grau mitjà (àrees 3 i 4) i el certificat de llenguatge als mitjans de comunicació. I finalment, el 25 de novembre es realitzaran les proves de la segona fase del certificat de grau superior (àrees 3 i 4) i el certificat de correcció de textos.

dimarts, 21 de març del 2017

DECRET DE DRETS I DEURES DE L'ALUMNAT (extracte)


Conselleria d’Educació

DECRET 39/2008, de 4 d’abril, del Consell, sobre la convivència en els centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics i sobre els drets i deures de l’alumnat, pares, mares, tutors o tutores, professorat i personal d’administració i servicis. [2008/4159]

CAPÍTOL II
Dels deures de l’alumnat
Article 24. Deure d’estudi i d’assistència a classe
L’estudi és un deure bàsic dels alumnes, que comporta el desenrotllament i aprofitament de les seues aptituds personals i dels coneixements que s’impartisquen. La finalitat del deure a l’estudi és que, per mitjà de l’aprenentatge efectiu de les distintes matèries que componen els currículums, els alumnes i les alumnes adquirisquen una formació integral que els permeta assolir el màxim rendiment acadèmic, el ple desenrotllament de la seua personalitat, l’adquisició d’hàbits intel·lectuals i tècniques de treball, la preparació per a participar en la vida social i cultural, i la capacitació per a l’exercici d’activitats professionals.
Este deure bàsic, que requerix esforç, disciplina i responsabilitat per part dels alumnes, es concreta en les obligacions següents:
a) Tindre una actitud activa, participativa i atenta a classe, sense interrompre ni alterar el funcionament normal de les classes.
b) Participar en les activitats formatives orientades al desenrotllament del currículum.
c) Assistir al centre educatiu amb el material i l’equipament necessaris per a poder participar activament en el desenrotllament de les classes.
d) Realitzar les tasques encomanades pel professorat en l’exercici de les seues funcions.
e) Realitzar l’esforç necessari en funció de la seua capacitat, per a comprendre i assimilar els continguts de les distintes àrees, assignatures i mòduls.
f) Respectar l’exercici del dret i el deure a l’estudi dels altresalumnes.
g) Respectar l’exercici del dret i el deure a la participació en les activitats formatives dels altres alumnes.
h) Romandre en el recinte escolar durant la jornada lectiva.
i) Atendre les explicacions, manifestar esforç personal i de superació per a traure el màxim rendiment.
j) Qualssevol altres establides per la normativa vigent.
4. Els alumnes i les alumnes tenen, així mateix, deure d’assistir a classe amb puntualitat.

dimecres, 15 de març del 2017

LES FUNCIONS DEL LLENGUATGE

LES FUNCIONS DEL LLENGUATGE

Els elements bàsics en tot procés de comunicació són els següents: referent, canal, emissor, missatge, receptor i codi.

Emissor: és qui emet o dóna informació.
Receptor: és qui rep la informació.
Missatge: és la informació que es dóna o es rep.
Referent: és allò a que fa referència el missatge.
Codi: és la llengua o el sistema de signes en què es troba expressat el missatge.
Canal: és el medi pel qual es transmet la informació.

La comunicació no sempre és un pur acte d’intercanvi d’informació entre les persones. Hi ha vegades que només ens interessa saber si el canal de comunicació funciona, o volem expressar emocions o volem que l’emissor realitze determinades accions.

Per això, segons quin és l’element de la comunicació que destaquem, podem distingir les funcions del llenguatge següents:

Funció referencial: quan el missatge es limita a transmetre informació sobre un referent, de manera objectiva. Aquest arbre és una alzina. La Terra gira al voltant del Sol.

Funció emotiva: si el missatge expressa el que sent l’emissor. Per tant, es dóna informació i a la vegada s’expressa un estat d’ànim de l’emissor. Em fa mal el cap Avui estic bé...

Funció conativa: es pretén que el receptor faça unes determinades coses. Per tant, l’element més important de la comunicació seria el receptor. Beu! Calla i seu!

Funció fàtica: tant l’emissor com el receptor poden obrir i tancar la comunicació, comprovar si el canal funciona. Escolte? Adéu! Sí, sí, t’entenc...

Funció metalingüística: predomina aquesta funció quan fem servir el llenguatge per parlar sobre el mateix llenguatge. La paraula finestra té tres síl·labes. Com s’escriu la paraula cavall?


Funció poètica: quan es vol donar més importància a la forma del missatge. És pròpia de la poesia, dels acudits, dels jocs de paraules. 

dijous, 9 de març del 2017

dimarts, 7 de març del 2017

NOTES DE TALL

enllaç a una pàgina que ens informa de les notes de tall de totes les universitats espanyoles

notes de tall