Etiquetes

dilluns, 31 de desembre del 2012

TREBALL SOBRE LA LECTURA D'ANNA FRANK

El treball que us propose en esta ocasió consisteix en el següent:

1.Resum de la història (entre 3 i 5 cares de full)
2.Anàlisi dels elements següents:
          a-personatges.
                1.Fes la classificació dels personatges segons la importància a l'obra (protagonistes,  antagonistes  i secundaris)
                 2.Descripció del caràcter i la psicologia de cadascun dels personatges.
          b-temps. Explica tot el que trobes relacionat amb el temps, és a dir, quan ocorren els fets, quant de temps dura la història que es conta, quan comença, quan acaba, si els fets contats segueixen un ordre linial o no, si hi ha bots temporals, etc.
         c-espai. Explica tot allò relacionat amb l'espai on s'esdevé l'obra, és a dir, com és, què representa, quina importància té respecte els fets i respecte els personatges, com afecta a les relacions entre els personatges, etc.
3.Consulta les primeres línies de la Introducció i anota com es titulava –en holandés i en la nostra llengua, i d’acord amb els desitjos d’Anna Frank– la primera edició del seu diari.
4.En la introducció s’afirma que: «l’autèntica qualitat literària d’un relat no depén de la quantitat de realitat, de ficció o d’autobiografia que conté, sinó de l’habilitat de l’autor de crear mons amb paraules, amb la seua lògica interna, perquè el lector se’ls crega». Explica amb les teues paraules aquesta afirmació.
5.Busca en el drama un moment en què els fets ens ensenyen una Anna que no et parega objectiva en les seues opinions sobre els altres. Comenta també un altre moment en què Anna es mostre sincera, encara que amb això quede en mal lloc.
6.Converteix en una narració (entre 20 i 30 línies) l’arribada del senyor Dussel a l’amagatall (acte primer, escena tercera, des de la pàgina 118).  Pots fer servir narració, descripció i algun diàleg.

Si teniu cap dubte m'ho podeu fer saber deixant-ho per escrit als comentaris.
Us desitge un bon any ple de salut i felicitat.
 

dilluns, 10 de desembre del 2012

SOLUCIONS ACTIVITAT 37

IMMÒBIL, TROMPETA, FANFARRÓ, COMBUSTIBLE, NOVEMBRE, GAMBA, TEMPESTA, IMMERSIÓ, GEMMA, INNOCENT, ENMIG, TIMBRE, INVASIÓ, AMFITRIÓ, EMPAR, EXEMPCIÓ, TEMPS, IMPOSSIBLE, CONFORMAR, BENVINGUT, IMMACULADA, EMBENAR, SIMFONIA, COMPRESA, TEMPTACIÓ, EMPATAR, ASSUMPTA, CONVENIENT, COMBATRE, ENFUNDAR.

dijous, 10 de maig del 2012

dimecres, 4 d’abril del 2012

PRESENT DE SUBJUNTIU

D'acord amb Enric Valor les formes correctes per al present de subjuntiu del ver EIXIR són:
jo isca
tu isques
ell isca
nosaltres isquem
vosaltres isqueu
ells isquen

Ara bé, és a l'imperatiu on es produeix una alternança de formes incoatives i pures:

ix tu
isca ell
eixim/isquem nosaltres
eixiu vosaltres
isquen ells

diumenge, 1 d’abril del 2012

IMAGINACIÓ


A que no sabeu què representen aquests dibuixos?

dijous, 22 de març del 2012

MAPA DIALECTES CATALANS

FALLES PIRINENQUES

La majoria de gent en pensar en falles pensa irremeiablement en València. Però les de València no són les únique falles que hi ha. A la vall de Boí, al pirineu lleidatà, es celebra, des de temps ancestrals les festes de les falles. Tot i estar relacionades amb el foc no tenen massa en comú amb les valencianes. Podeu visitar l'enllaç per tindre més informació.

falles pirinenques

dimarts, 24 de gener del 2012

UN MAPA BEN INTERESSANT